24 Ağustos 2004 Salı

Demirözün Görevi Doğru Bilgi Vermek


TRT çalışanı Demirin Erzuruma geçici görevle gönderilmesine ilişkin soru önergesini TRT Genel Müdürüne dayanarak yanıtlayan Bakan Atalay, Demir, Erzurumda deprem olduğu için gönderildi dedi. Haber-Sen, Erzurumda deprem olmadı diye tepki gösterdi.

Ankara - BİA Haber Merkezi
23 Ağustos 2004, Pazartesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Emin Koç'un, NATO Zirvesi öncesinde geçici görevle Erzurum'a gönderilen TRT çalışanı Mehmet Demir ile ilgili soru önergelerini, TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz'ün verdiği bilgiler doğrultusunda Basından Sorumlu Devlet Bakanı Beşir Atalay yanıtladı.

Bakan Atalay, Demir'in Erzurum'a görevlendirilmesinde, bir süre önce bu kentte depremin meydana gelmesinin etkili olduğunu açıkladı.

Açıklama üzerine TRT Erzurum Bürosu, bilim adamları ve Kandilli Rasathanesi'ne bu tarihlerde deprem yaşanıp yaşanmadığını soran KESK'e bağlı Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Sendikası Genel Sekreteri Osman Köse, "Demir'in sürgün edildiği dönemde ne Erzurum ne de civarda deprem yaşanmadı" dedi.

"TRT'nin görevi doğru bilgi vermek"

Meclis'teki açıklamaları "vahim" olarak nitelendiren Köse, soru önergesine yanıt sağlayan TRT Genel müdürü Şenol Demiröz'e tepki gösterdi.

Köse, "Soru önergeleri Meclisin Anayasal denetim görevlerinden birisini oluşturuyor. Kamuoyunu doğru bilgilendirme görevi verilmiş bir kamu kurumu olarak TRT, bu yetkiyi kötüye kullanmaması gerekir" dedi.

Köse, tepkisini "TRT Genel Müdürünün bu görevini doğru şekilde ve yasalar çerçevesinde yerine getirmelidir" sözleriyle sürdürdü. (EÖ/BB)

Hiç yorum yok: