15 Aralık 2007 Cumartesi

Sığınmacılara Yardım Eden Demir ve Revest Serbest

Sığınmacılara yardım derneği kurma hazırlıkları yapan gazeteci Demir ve öğretmen Revest, iki Afrikalı sığınmacıya yardım ettikleri için gözaltına alındıktan sonra savcılıktan serbest bırakıldı.

İstanbul - BİA Haber Merkezi
14 Aralık 2007, Cuma

Sığınmacı ve mültecilere destek için dernek kurma çalışmaları yürüten gazeteci Mehmet Demir ve öğretmen Dominik Can Revest, polis olduğunu söyleyen kişilerce darp edildiklerini söyleyen Afrikalı sığınmacılara yardım ettikleri sırada gözaltına alındılar.

İki sığınmacının bulunduğu Feriköy Karakolu Yabancılar Şubesi’nde giden Demir ve Revest, burada gözaltına alındılar. Akşam saatlerinde savcılığa çıkarılan Demir ve Revest, ifade verdikten sonra serbest kaldılar. bianet'in bağlantı kurduğu Demir, "Savcılıktan ayrılıyoruz, hastanede muayene edilip, serbest kalacağız" dedi.

Demir ve Revest savcılığa çıkarılacak

Demir, gözaltına alındıktan hemen sonra da Şişli Etfal Hastanesi’nde muayene olmuş, dün akşam yaşanan saldırıda  başından yaralanan Afrikalı sığınmacılardan birinin de beyin tomografisi çekilmişti.

Demir, gözaltına alınmalarıyla ilgili şunları söylemişti: “Bu sabahı yaralananların tedavisi için hastanede geçirdiklerini ifade eden Demir, “Karakola onlara giysi götürmeye gittiğimizde karakol amiriyle aramızda geçen bir konuşmadan sonra bunlar oldu.”

“Sohbet mi, sorgu mu?” sorusundan sonra gözaltı

Gazeteci ve Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Sekreteri Demir, başından geçeni şöyle açıklmıştı: 

“Silahlı, ellerinde kelepçeleri olan ve polis olduklarını iddia eden sekiz kadar kişi, bir Afrikalı sığınmacıyı silahla darp ediyorlar. Sığınmacılara destek olacak bir dernek kurma aşamasında olduğumuz için, bu iki kişi güvendikleri için bizi aradılar. Dolapdere'deki evlerine giderek yaralı bu kişileri Etfal Hastanesi'ne götürdük.”

Pasaportlarını çaldırdıklarını söyleyen iki Afrikalının daha sonra Feriköy Karakolu Yabancılar Şubesine ötürüldüğünü açıklayan Demir, “Karakola kıyafet götürmeye gittik. Karakol amiriyle sohbet etmeye başladık ki sohbet bir anda sorgulamaya dönüştü. Biz de, ‘sohbet mi ediyoruz, sorgulanıyor muyuz?’ diye sorduk. Amir de çağırın deyince avukatımızı çağırdık” diye konuştu. (EÖ/TK)

14 Aralık 2007 Cuma

Sığınmacılara Yardım Eden Demir ve Revest Gözaltında


Sığınmacılara yardım derneği kurma hazırlıkları yapan gazeteci Demir ve öğretmen Revest, polislerce saldırıya uğradığını iddia eden iki Afrikalı sığınmacıyla görüşmeye gittikleri karakolda gözaltına alındı.

İstanbul - BİA Haber Merkezi
14 Aralık 2007, Cuma
Sığınmacı ve mültecilere destek için dernek kurma çalışmaları yürüten gazeteci Mehmet Demir ve öğretmen Dominik Can Revest, polis olduğunu söyleyen kişilerce darp edildiği söyleyen Afrikalı sığınmacılara yardım ettikleri sırada gözaltına alındılar.

İki sığınmacının bulunduğu Feriköy Karakolu Yabancılar Şubesi’nde giden Demir ve Revest, burada gözaltına alındılar.

İki Afrikalı, Demir ve Revest savcılığa çıkarılacak

bianet’in ulaştığı Demir, Şişli Etfal Hastanesi’nde muayene olduklarını ve dün akşam yaşanan saldırıda başından yaralanan Afrikalı sığınmacılardan birinin beyin tomografisinin çekildiğini, bunun ardındansa karakola geri götürüleceklerini söyledi. Demir, Revest ve iki Afrikalının bunun ardından savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Bu sabahı yaralananların tedavisi için hastanede geçirdiklerini ifade eden Demir, “Karakola onlara giysi götürmeye gittiğimizde karakol amiriyle aramızda geçen bir konuşmadan sonra bunlar oldu.”

“Sohbet mi, sorgu mu?” sorusundan sonra gözaltı

Gazeteci ve Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Sekreteri Demir, başından geçeni şöyle açıkladı:

“Silahlı, ellerinde kelepçeleri olan ve polis olduklarını iddia eden sekiz kadar kişi, bir Afrikalı sığınmacıyı silahla darp ediyorlar. Sığınmacılara destek olacak bir dernek kurma aşamasında olduğumuz için, bu iki kişi güvendikleri için bizi aradılar. Dolapdere'deki evlerine giderek yaralı bu kişileri Etfal Hastanesi'ne götürdük.”

Pasaportlarını çaldırdıklarını söyleyen iki Afrikalının daha sonra Feriköy Karakolu Yabancılar Şubesi'ne götürüldüğünü açıklayan Demir, “Karakola kıyafet götürmeye gittik. Karakol amiriyle konuşmaya başlamıştık ki sohbet bir anda sorgulamaya dönüştü. Biz de, ‘sohbet mi ediyoruz, sorgulanıyor muyuz?’ diye sorduk. Amir de 'Çağırın' deyince avukatımızı çağırdık” diye konuştu. (EÖ/TK)